eerste dagen school

zo de eerste dagen school zitten er op. het is een gezellige groep. Mijn klas bestaat uit 16 mensen uit7 nationaliteiten. ik ben de enige uit nederland en verder komen de studenten uit, Duitsland, oostenrijk, frankrijk, spanje, hongarije eneen uitcolombia.

De opdracht die ik ga uitvoeren met mijn project groep is het verbeteren van het rendement van een bioboiler, een verwarming van een groot school gebouw die brand op houtskool en kan ook gestookt worden op olie. volgende week gaan we naar deze school toe en kan ik er vast meer over vertellen. mijn projectgroep heeft vijf leden,een jongen uit duitsland, een jongen uit oostenrijk, een meisje uit frankrijk, een meisje uit spanje en ik. iedereen spreekt wel goed engels op een ongeveer gelijk niveau wat wel erg prettig is. volgende week gaan we een paar dagen werken aan teambuilding door een management trainer uit engeland.

buiten school om vermaak ik me ook prima, als je hier in oslo op straat loopt kom ikal mensen tegen die ik ken, dus zo groot is het hier eigenlijk niet. elke vrijdag word er iets cultureels interenlands of gezelligs georganiseerd zodat er elke week wel iets leuks is. morgen gaan we schaatsen op een vijvermidden in het centrum van de hoofdstraat. en daarna is er weer een gezellig feestje zoals elke week wel een keer of 2.

het doen van boodschappen is hier tochiets anders dan in nederland. zo zijn er eigenlijk alleen kleine supermarkten. het assortiment is een stuk kleiner, groente hoef je niet echt te kiezen want zoveel is er niet veel groente is beschadigt en niet echt mooi. de meeste producten zijn ingeblikt of ingevroren. alles staat wel ongeveer op de goede plek maar niet echt heel netjes als in nederland. ohja en de meeste dingen zijn toch wat duurder. ik heb even een lijstje gemaakt van wat ik de afgelopen tijd gekocht heb. dit is een goedkope supermarkten alle producten zijn niet het a merk. deze producten koop je niet elke week allemaal maar toch wel regelmatig.

boodschappenlijstje
10 eieren 31 3,924051
Totaal 404,9 47,32911

Martin R.

2 Liter bier voor 11 euro is toch wel een flinke tegenvaller ofnie? :P

Leuk dat je ook zo'n internationale projectgroep hebt, veel succes en plezier!

fam. holland

ha martijn,

mooi die boodschappenlijst.

völle wiile doar en eeen leerzame tijd. maar dat is het dus al.

heb je nog kommentaar op je reis en je auto gehad ?

gr. gerrit / ritha

martijn teela

de prijs van 11 euro is idd wel een beetje vervelend. gelukkig zijn het kronen en valt het daarom minder op maar een beetje boodschappen en eigelijk alles is gewoon niet goedkoop.

de reis ging eigelijk erg goed. we hebben onderweg geen problemen gehad. alleen dat er geen LPG tankstation is maar dat was niet echt een probleem benziene was er genoeg.
de auto doet het nog steeds priema ook bij deze temperaturen start hij nog seeds wel met moeite maar hij doet het.
veel gebruikt heb ik hem nog niet maar dat komt denk ik nog wel, we gaan warschijnlijk af en toe boodschappen doen in zweden waar het een stuk goedkoper is. en nog wel een paar keer een uitje maken buiten oslo.

Frederique

Hey Martijn,

Dat is weer een mooi verhaal! Wel een beetje duur idd! Maarjah daar heb je natuurlijk ook zelf voor gekozen! Je had ook naar de arme mensen in Afrika kunnen gaan! haha
Leuke medestudenten! Lekker internationaal. Zijn ze allemaal zo ondernemend als jou? Hoe ging het schaatsen en de afterparty?

Hier gaat alles ook gewoon rustig verder. Ik ben 10 dagen ziek geweest en nu weer aan de betere hand. Vanavond gaan we weer ffies bij Boonk kijken.

Tot het volgende verhaal!

Willem en Judith

Ha Martijn! Oei, dat brood en dat bier.. is wel erg duur. Tjah, dan maar redeneren: 2 sneetjes bruinbrood is ongeveer hetzelfde aan calorieen als 1 glas bier: Wat ga je kiezen?!

Je bent dus goed overgekomen in Oslo. Fijn om te horen en tja, Oslo is net een dorp. Dat viel ons ook al op toen wij er een dag waren. Heel veel plezier daar en geniet van deze tijd, dit zul je nooit vergeten!

Groetjes, Willem en Judith

truida

dag Martijn, het gaat goed hé? Kan je een beetje tegen de kou? Of went het al. Leuk om je verhaaltje te lezen.
Veel plezier en groetjes van Truida

wilma

hoi Martijn , hoe verloopt je introductieweek, nog rare opdrachten gekregen en doen ze daar ook nog zoiets als ontgroening ???
do en vr even naar den helder even kijken hoe t daar is, zal meteen je post meenemen, ze willen graag dat je komt stemmen ( 2 maart )
ps. het inmens dure kunstgebouw in diepenheim gaat door !!

joke van egteren

Hoi Martijn, leuk je zo te volgen. Als we je bed nog moeten brengen zeg het maar even, dan komen we.
Veel plezier en succes,

fam. van Egteren